Domácí rychlá bageta - Iveta Gudasová

Ingredience na 2 bagety:

500 g hladké mouky

300 g vody

25 g olivového oleje

½ kostky droždí

1 lžička cukru

1+ ½ lžičky soli

 

 

Do nádoby nalijeme vodu rozdrobíme ½ kostky droždí, přidáme cukr a nastartujeme si kvásek - nastavíme 2min/37°C/ R2

Ke kvásku si přidáme mouku, olivový olej, sůl a nastavíme program těsto / 2  minuty.

 

Troubu nastavíme na 220°C horní i spodní ohřev.

Těsto vyndáme na prac.desku, rozdělíme na 2 díly a vytvoříme 2 bagetky.

Vložíme na plech s pečícím papírem na rovnou na plech na bagety a necháme 15 minut kynout. Nařízneme si je ostrým nožem (šikmé řezy), potřeme slanou vodou, lehce zaprášíme moukou a dáme do trouby.

Pečeme při 220°C cca 25 minut.