Dalamánky TOPSTROP - Lidka

dle receptu portugalský chléb
 
  • 350 g vody
  • 350 g hladké mouky
  • 150 g žitné mouky
 
30 sekund/ R6
Necháme 40 minut hydratovat.
 
  • 15 g soli
  • 21 g droždí čerstvé
  • 18 g octa
  • 1 PL kmínu celá a mletý nebo chlebové koření
 
4 minuty/ těsto
 
Těsto necháme kynout cca 1,5 hodiny (aby bylo téměř pod okraj).
Těsto dáme na vysypaný vál. 
Posypeme lehce moukou.
Přichystáme 10 bochánků, které lehce nařízneme.
Přikryjeme potravinovou folií, až zdvojnásobí objem.
Potřeme slanou vodou a posypeme kmínem a hrubozrnnou solí.
Pečeme v zapařené troubě na 250°C dozlatova.