Dalamánky s kefírem
150g žitné mouky
100g chlebové mouky
250g hladké mouky
9g sušené droždí (nebo půl droždí,
100g vody (odstáte)
220g kefír nebo podmáslí
2 čl soli
Můžete přidat smaženou cibulku,bylinkové soli,chlebové koření.
1,5 čl lžičky kmínu drcený
100g chlebové mouky
250g hladké mouky
9g sušené droždí (nebo půl droždí,
100g vody (odstáte)
220g kefír nebo podmáslí
2 čl soli
Můžete přidat smaženou cibulku,bylinkové soli,chlebové koření.
1,5 čl lžičky kmínu drcený
Droždí + 100 g vody + melasu nebo cukr 1.lžičku vložit do.mix nádoby 2min /37st /R2 necháme 15 min odpočinout.
Pak přidat mouku,sůl,kmín,kefír a program těsto/hnětení 2-3min.V případě potřeby přidat trochu vody nebo mouky.
Těsto předat do mísy. Přikrýt fólií a na 12h dát do lednice.
Druhý den rozdělit na cca 12 kousku na pomouč.válu a vytvarovat bulky ,můžete na vrchu nařiznout.
Péct cca 15-20min na 200st + spodní plech s vodou