Dalamánky s kefírem

150g žitné mouky
100g chlebové mouky
250g hladké mouky
9g sušené droždí (nebo půl droždí,
100g vody (odstáte)
220g kefír nebo podmáslí
2 čl soli
Můžete přidat smaženou cibulku,bylinkové soli,chlebové koření.
1,5 čl lžičky kmínu drcený

Droždí + 100 g vody + melasu nebo cukr 1.lžičku vložit do.mix nádoby 2min /37st /R2 necháme 15 min odpočinout.

Pak přidat mouku,sůl,kmín,kefír a program těsto/hnětení 2-3min.V případě potřeby přidat trochu vody nebo mouky.
Těsto předat do mísy. Přikrýt fólií a na 12h dát do lednice.
Druhý den rozdělit na cca 12 kousku na pomouč.válu a vytvarovat bulky ,můžete na vrchu nařiznout.
Péct cca 15-20min na 200st + spodní plech s vodou