Chlebové bulky šneci_Lidka

400 g vody

21 g droždí

4 min./ 37°C/ R1

 

600g hladké mouky

200 g žitné mouky

2 ČL soli

1 PL kmínu nebo chlebového koření

1 ČL medu

2 PL balzamika (ocet)

2 ČL sladěnky (ječmenný slad) – dá se koupit tekutý i sušený. Kdo nemá, tento krok přeskočí.

200 g zakysané smetany

20 sek./ R5

4 min./těsto

 

Necháme kynout až těsto zdvojnásobí objem.

Těsto přendáme na desku, kterou lehce stříkneme olejem.

Rozdělíme na cca 18 dílů. Vyválíme válečky a stočíme do šneka.

Před pečením potřeme slanou vodou a posypeme kmínem, hrubozrnnou solí.

Dáme hned péct – můžeme nechat ještě cca 20 minut kynout.

 

Pečeme

8 minut na 250°C.

8 minut na 190°C.

Chce to hlídat.