Chlebové bulky šneci_Lidka
400 g vody
21 g droždí
4 min./ 37°C/ R1
600g hladké mouky
200 g žitné mouky
2 ČL soli
1 PL kmínu nebo chlebového koření
1 ČL medu
2 PL balzamika (ocet)
2 ČL sladěnky (ječmenný slad) – dá se koupit tekutý i sušený. Kdo nemá, tento krok přeskočí.
200 g zakysané smetany
20 sek./ R5
4 min./těsto
Necháme kynout až těsto zdvojnásobí objem.
Těsto přendáme na desku, kterou lehce stříkneme olejem.
Rozdělíme na cca 18 dílů. Vyválíme válečky a stočíme do šneka.
Před pečením potřeme slanou vodou a posypeme kmínem, hrubozrnnou solí.
Dáme hned péct – můžeme nechat ještě cca 20 minut kynout.
Pečeme
8 minut na 250°C.
8 minut na 190°C.
Chce to hlídat.