Chlebové bagety - Lidka

  • 550 g vody
  • 720 g hladké mouky
 
20 sekund / R6
30 minut necháme odpočívat.
 
  • 18 g soli
  • 21 g droždí
  • hrst smažené cibulky
  • 1 PL chlebového koření
  • 1 PL octa
 
5 minut / Těsto
 
Necháme kynout než těsto zdvojnásobí objem.
Dáme na olejem pomazanou desku.
Rozdělíme na 4 díly.
Ruce také od oleje.
Zamotáme bagety.
Dáme na plech s pečícím papírem.
Necháme 30 minut kynout.
Potřeme slanou vodou.
Posypeme kmínem a hrubozrnnou solí.
Pečeme v zapařené troubě nebo v normální s plechme do kterého nalijeme 1,5 dcl vlažné vody.
8 minut na 250°C.
15 až 20 minut na 190°C. Chce to hlídat.