Chlebové bagety - Lidka
- 550 g vody
- 720 g hladké mouky
20 sekund / R6
30 minut necháme odpočívat.
- 18 g soli
- 21 g droždí
- hrst smažené cibulky
- 1 PL chlebového koření
- 1 PL octa
5 minut / Těsto
Necháme kynout než těsto zdvojnásobí objem.
Dáme na olejem pomazanou desku.
Rozdělíme na 4 díly.
Ruce také od oleje.
Zamotáme bagety.
Dáme na plech s pečícím papírem.
Necháme 30 minut kynout.
Potřeme slanou vodou.
Posypeme kmínem a hrubozrnnou solí.
Pečeme v zapařené troubě nebo v normální s plechme do kterého nalijeme 1,5 dcl vlažné vody.
8 minut na 250°C.
15 až 20 minut na 190°C. Chce to hlídat.