Chlebki duńskie Bożeny Małek

140 g slunečnicových semínek

160 g lněného semínka

140 g sezamových semínek, bílých

220 g kukuřičné mouky

1 ½ lžičky soli

110 g řepkového nebo slunečnicového oleje

500 g vroucí vody

 

Troubu předehřejte na 150 °C, termoobvod.

Dva plechy vyložte pečicím papírem a dejte je stranou.

Slunečnicová semínka, lněná semínka, sezamová semínka, mouku, sůl vložte do mísy, přidejte olej, promíchejte metličkou 15 s/R 4.

Přidejte vroucí vodu, míchejte na 20 s/R 5.

Směs nalijte na připravené plechy a rozetřete lžící na tloušťku 2-3 mm.

Pečte 55 minut (150 °C), termoobvod.

Vyjměte z trouby a nechte 30 minut vychladnout.

Upečenou směs nakrájejte nebo rozlámejte na kousky.

Dánské chleby Boženy Malek podávejte jako svačinu nebo přílohu.

Chleby skladujte ve vzduchotěsné nádobě.

Namočte lžíci do horké vody, aby se vám směs lépe roztírala na plech.