Bürli se žitem

400 g pšeničné mouky typu 405 nebo 550 a trochu více na mouku.

100 g žitné mouky typu 1150

½ kostky droždí (20 g)

340 g vody

1 ½ - 2 lžičky soli

 

Do mísy dejte pšeničnou mouku, žitnou mouku, droždí, vodu a sůl, vypracujte těsto /3 minuty/, vložte do velké mísy, přikryjte potravinovou fólií a nechte v chladničce kynout nejméně 10-12 hodin, nejlépe přes noc.

Předehřejte troubu na 250 °C. Plech vyložte pečicím papírem.

Těsto lehce poprašte moukou, lžící odkrojte 12 porcí a položte je na připravený plech. 

Pečte Bürli 20 minut (250 °C), dokud není velmi křupavé, nechte vychladnout na mřížce a podávejte.

Užitečné předměty

Potahová fólie, lednice, trouba, plech a papír na pečení, stojan na koláče.

 

Tipy a triky: Těsto můžete také celé přenést na plech, vytvarovat z něj bochník a upéct ho jako bochník. 

V tomto případě se doba pečení prodlouží asi o 10 minut.