Gulášová polévka s mletým hovězím masem a velkými máslovými fazolemi
400 až 500 g mletého bio hovězího masa
6 až 8 brambor
1 balení uvařených velkých máslových fazolí (asi 400 g)
2 velké cibule
Olej nebo máslo Ghí
Koření sladká červená paprika
2 lžíce rajčatové pasty (protlak)
3 stroužky česneku
2 litry vody (+ další dle potřeby)
Na dochucení sůl, drcený kmín, pepř, majoránka, někdy
Na závěrečné dohuštění 2 lžíce jemně mleté mouky rozkvrdlané v trošce vody (dala jsem rýžovou)
Na tuku orestuji do mírného zhnědnutí cibuli nakrájenou na drobné kostičky.
Přidám mleté hovězí maso a restuji, až se zatáhne a opeče.
Zasypu paprikou, kmínem, osolím, přidám rajčatovou pastu.
Promíchám a zaliju litrem vody.
Nechám vařit asi 15 minut a mezitím si připravím brambory.
Brambory nakrájené na menší kostičky přidám do hrnce, přidám další vody dle potřeby a dochutím česnekem,
majoránkou a vařím na mírném stupni do změknutí brambor.
Na závěr do polévky přidám velké bílé máslové fazole.
Polévku vzápětí dohustím 2 lžícemi obvykle bezlepkové mouky, kterou rozmíchám v trošce vody.
Teď jsem použila celozrnnou rýžovou mouku. Chvíli provařím, doladím chuť a hotovo!
Pokud nechcete polévku vůbec zahušťovat moukou, můžete na začátku přidat do hrnce na jemno nastrouhanou bramboru.
Další možností je ke konci odebrat 1 "hustou" naběračku polévky, rozmixovat do hladka a vrátit zpět do hrnce.