Gulášová polévka s mletým hovězím masem a velkými máslovými fazolemi

400 až 500 g mletého bio hovězího masa

6 až 8 brambor

1 balení uvařených velkých máslových fazolí (asi 400 g)

2 velké cibule

Olej nebo máslo Ghí

Koření sladká červená paprika

2 lžíce rajčatové pasty (protlak)

3 stroužky česneku

2 litry vody (+ další dle potřeby)

Na dochucení sůl, drcený kmín, pepř, majoránka, někdy

Na závěrečné dohuštění 2 lžíce jemně mleté mouky rozkvrdlané v trošce vody (dala jsem rýžovou)

 

Na tuku orestuji do mírného zhnědnutí cibuli nakrájenou na drobné kostičky. 

Přidám mleté hovězí maso a restuji, až se zatáhne a opeče. 

Zasypu paprikou, kmínem, osolím, přidám rajčatovou pastu. 

Promíchám a zaliju litrem vody. 

Nechám vařit asi 15 minut a mezitím si připravím brambory.

Brambory nakrájené na menší kostičky přidám do hrnce, přidám další vody dle potřeby a dochutím česnekem, 

majoránkou a vařím na mírném stupni do změknutí brambor.

Na závěr do polévky přidám velké bílé máslové fazole. 

Polévku vzápětí dohustím 2 lžícemi obvykle bezlepkové mouky, kterou rozmíchám v trošce vody. 

Teď jsem použila celozrnnou rýžovou mouku. Chvíli provařím, doladím chuť a hotovo! 

 

Pokud nechcete polévku vůbec zahušťovat moukou, můžete na začátku přidat do hrnce na jemno nastrouhanou bramboru. 

Další možností je ke konci odebrat 1 "hustou" naběračku polévky, rozmixovat do hladka a vrátit zpět do hrnce.