ŠOHAJDY
250 g tuku Omega
100 g kakaa
250 g moučkového cukru
Náplň:
200 g strouhaných vlašských ořechů
100 g moučkového cukru, rum
malé papírové košíčky, ořechy a barevná rýže na ozdobení
Rozpustíme ztužený tuk, přidáme prosátý cukr a kakao a mícháme nad párou dohladka. Nevaříme!
Rozpuštěnou čokoládovou hmotu nalijeme asi v 1/2 cm vrstvě do košíčků a necháme ztuhnout.
Mezitím připravíme náplň - ořechy, cukr, rum smícháme.
Na zchladnutou čokoládu dáme kopeček náplně a zalijeme zbylou částí čokoládové hmoty. Zdobíme vlašskými ořechy a barevnou rýží.
Poznámka: čokoládovou hmotu stále udržujeme nad párou v teple, aby nám neztuhla než do košíčků dáme ořechovou hmotu.