ŠOHAJDY

250 g tuku Omega

100 g kakaa

250 g moučkového cukru

 

Náplň: 

200 g strouhaných vlašských ořechů

100 g moučkového cukru, rum

malé papírové košíčky, ořechy a barevná rýže na ozdobení

 

Rozpustíme ztužený tuk, přidáme prosátý cukr a kakao a mícháme nad párou dohladka. Nevaříme! 

Rozpuštěnou čokoládovou hmotu nalijeme asi v 1/2 cm vrstvě do košíčků a necháme ztuhnout. 

Mezitím připravíme náplň - ořechy, cukr, rum smícháme. 

Na zchladnutou čokoládu dáme kopeček náplně a zalijeme zbylou částí čokoládové hmoty. Zdobíme vlašskými ořechy a barevnou rýží.

Poznámka: čokoládovou hmotu stále udržujeme nad párou v teple, aby nám neztuhla než do košíčků dáme ořechovou hmotu.