Nejjednodušší pařížské rohlíčky

 Základ:

1 ks vejce

100 g moučkový cukr

100 g mleté ​​vlašské ořechy

1 PL hladká mouka

 

Krém:

1 ks vejce

40 g kr. cukr

10 g kakao

80 g hera nebo máslo

 

Poleva:

čokoláda na vaření

olej

 

 

Připravíme si všechny suroviny na těsto a spolu je utřeme do jednotné hmoty. 

Hmotu přendáme do sáčku a stříkáme na plech, který jsme vyložili pečícím papírem, 

Stříkáme tyčinky.¨

 

Tyčinky pečeme v předem vyhřáté troubě při teplotě 160 stupňů cca půl hodinu, ale sledujeme závisí to od trouby a samozřejmě na velikosti tyčinek.

 

Dokud se tyčinky pečou, připravíme si náplň. 

Nad párou vymícháme vajíčko s cukrem a přidáme kakao. 

Pak odstavíme a necháme mírně vychladnout.Následně vmícháme máslo nebo ztužený tuk Heru a přendáme do cukrářského sáčku. 

Nastříkáme na tyčinky a dáme do lednice ztuhnout.Když tyčinky pořádně ztuhly, vrch máčíme v rozpuštěné čokoládě, do které jsme přidali trochu oleje.