Lahodné čokoládové lanýže s příchutí tiramisu

  • 2 tabulky hořké kvalitní čokolády nalámané na kousky
  • Šálek horké kávy – nejlépe espresso, ale může být i instantní
  • 24 ks cukrářských piškotů
  • 100 g instantního pudinku – vanilkového v prášku
  • 1 polévková lžíce instantní kávy
  • 220 g mascarpone

 

Nalámanou čokoládu dejte do misky a přelijte uvařenou kávou. 

Míchejte, než se čokoláda rozpustí.

Piškoty dejte do uzavíratelného sáčku a rozmělněte nadrobno, např. pomocí válečku.

Vše smíchejte v jedné míse.Vyrobte kuličky a dejte na 15 minut ztuhnout do mrazničky.

Rozpusťte druhou várku čokolády a kuličky nakonec obalte.

Dejte odpočinout do ledničky a můžete podávat.