JAHODOVÁ MARMELÁDA

  500 g čerstvých jahod

  300 g cukr

  10 g citrónová šťáva

  2 kusy (plátkové želatiny nebo lžička agar-agar)

 

 Jahody očistíme, omyjeme a osušíme.

Vhodíme je spolu s cukrem a citrónovou šťávou do nádoby a 25s/R 5-7-9. Stěrkou stáhneme zbytky k hákům.

Naprogramujeme 30 min/Varoma/R3

Čas bude záležet na jahodách. 

Po prvních 5 min sundejte odměrku a dejte místo ní na víko košík. 

Jestli po uvaření bude marmeláda moc tekutá, přidejte 10min a popřípadě jestli bude stále tekutá, přidejte hydratovanou želatinu ve studené vodě a dejte 30s/R3.

Nalejte do sklenice, uzavřete a otočte dnem vzhůru.

- dobrá zkouška je dát talíř na chvíli do ledničky nebo do mrazáku a pak něj kápnout trochu marmelády, tak budete vědět, jakou bude mít konzistenci po vychlazení.

- pokud nemáte rádi jahodové jadýrka, tak přelejte ještě za horka přes sítko už rovnou do sklenice, pomáhejte si lžící.