JAHODOVÁ MARMELÁDA
500 g čerstvých jahod
300 g cukr
10 g citrónová šťáva
2 kusy (plátkové želatiny nebo lžička agar-agar)
Jahody očistíme, omyjeme a osušíme.
Vhodíme je spolu s cukrem a citrónovou šťávou do nádoby a 25s/R 5-7-9. Stěrkou stáhneme zbytky k hákům.
Naprogramujeme 30 min/Varoma/R3.
Čas bude záležet na jahodách.
Po prvních 5 min sundejte odměrku a dejte místo ní na víko košík.
Jestli po uvaření bude marmeláda moc tekutá, přidejte 10min a popřípadě jestli bude stále tekutá, přidejte hydratovanou želatinu ve studené vodě a dejte 30s/R3.
Nalejte do sklenice, uzavřete a otočte dnem vzhůru.
- dobrá zkouška je dát talíř na chvíli do ledničky nebo do mrazáku a pak něj kápnout trochu marmelády, tak budete vědět, jakou bude mít konzistenci po vychlazení.
- pokud nemáte rádi jahodové jadýrka, tak přelejte ještě za horka přes sítko už rovnou do sklenice, pomáhejte si lžící.