Sladkokyselá omáčka s ananasem a chilli

2 hrnky ananasového džusu
1 vrchovatá PL jemně nakrájeného ananasu
1 chilli paprička střední pálivosti
1 PL chilli vloček
2 stroužky lisovaného česneku
1,5 hrnku cukru
1/5 hrnku jablečného octa
1/2 hrnku vody
1/2 ČL soli
1 ČL kukuřičného škrobu (není potřeba, jen je potřeba déle vařit)
 
Do kastrolu se širším dnem dáme džus, vodu, cukr a nasakný ananas.
Zamícháme a přivedem k varu.
Přidáme ostatní ingredience až na škrb.
Za občasného mícáme zredukujeme tekutinu cca o polovinu až začne houstnout.
Pokud chcete omáčku rychle zahustit, rozšlehejte 1 ČL škrobu a vody a přidejte do směsy.
Povařte 3 minuty.
Nalijte do skleniček, zavíčkuhjte a postavte na víčko a nechejte vychladnout.
Uchovávejte v lednice.
Vydrží až 2 měsíce.
 
Lze zavařit.