Naložené okurkové rolky s paprikou v kořeněném nálevu

1,5 kg okurky

5 ks červené papriky

2 stroužky česneku (do jedné sklenice)

4 ks celý pepř (do jedné sklenice)

1,5 PL octa (do jedné sklenice)

 

Nálev:

1,5 vody

3 PL cukru

1,5 PL soli

 

Nakrájejte okurky na široké, dlouhé a tenké plátky s pomocí škrabky na zeleninu. Papriky umyjte a zbavte jadřinců a dužninu pokrájejte na krátké štangličky. Každý kousek papriky položte na okraj okurkového plátku a stočte ho do roládky. Tímto způsobem zpracujte veškeré plátky okurek a veškeré kousky papriky.

Připravte si velké zavařovací sklenice, které důkladně vymyjte a vysterilizujte ve vroucí vodě. Na dno nádoby přidejte dva stroužky česneku, které předtím mírně rozdrťte plochou částí nože, a čtyři kuličky černého pepře. Vyrovnejte do sklenic co nejvíce okurkových roládek a mírně je na sebe upěchujte. Sklenice by měly být vždy plné až po okraj.

V hrnci přiveďte k varu vodu. Přidejte k ní tři lžíce soli, jednu a půl lžíce soli a promíchejte. Touto marinádou zalijte obsah každé zavařovací nádoby až úplně po okraj. Zakryjte je zlehka víčky, která neutahujte, a nechte 15 minut stát při pokojové teplotě.