Sladkokyselá omáčka k masu

800 g žlutých očištěných paprik

1,4 kg očištěných rajčat

200 g oliv bez pecek

4 polévkové lžíce olivového oleje

200 ml octa Balsamico (bílého nebo tmavého)

400 g krupicového cukru

1 rovná polévková lžíce Solamylu

1 balíček Pomůcky pro konzervování Dr. Oetker

1 rovná kávová lžička soli


Očištěné papriky bez jádřinců nakrájíme na kostičky, umytá rajčata také na kostičky a olivy na kolečka.
Ve větším hrnci rozpálíme olivový olej, přidáme papriky a podusíme. 
Přidáme rajčata, olivy, ocet, cukr, škrob (ten si rozmícháme ve troše šťávy z omáčky, aby se nezdrcl) a pomůcku pro konzervování. 
Za stálého míchání důkladně povaříme min. 5 minut. 
Osolíme, můžeme přidat půl kávové lžičky pepře a hned plníme do sklenic. 
Uzavřeme víčkem, otočíme a asi 5 min. necháme stát na víčku. 
Dál už nezavařujeme v hrnci.

Chuťově připomíná omáčku Sweet & Sour, je výborná sladkokyselá a hodí se ke grilovanému 
nebo na pánvi opečenému masu např. kuřecímu. 
Jako příloha se hodí rýže. 
 
Příprava trvá asi hodinu a naplníte asi 7 sklenic 375ml.