Sladkokyselá omáčka k masu
800 g žlutých očištěných paprik
1,4 kg očištěných rajčat
200 g oliv bez pecek
4 polévkové lžíce olivového oleje
200 ml octa Balsamico (bílého nebo tmavého)
400 g krupicového cukru
1 rovná polévková lžíce Solamylu
1 balíček Pomůcky pro konzervování Dr. Oetker
1 rovná kávová lžička soli
Očištěné papriky bez jádřinců nakrájíme na kostičky, umytá rajčata také na kostičky a olivy na kolečka.
Ve větším hrnci rozpálíme olivový olej, přidáme papriky a podusíme.
Přidáme rajčata, olivy, ocet, cukr, škrob (ten si rozmícháme ve troše šťávy z omáčky, aby se nezdrcl) a pomůcku pro konzervování.
Za stálého míchání důkladně povaříme min. 5 minut.
Osolíme, můžeme přidat půl kávové lžičky pepře a hned plníme do sklenic.
Uzavřeme víčkem, otočíme a asi 5 min. necháme stát na víčku.
Dál už nezavařujeme v hrnci.
Chuťově připomíná omáčku Sweet & Sour, je výborná sladkokyselá a hodí se ke grilovanému
nebo na pánvi opečenému masu např. kuřecímu.
Jako příloha se hodí rýže.
Příprava trvá asi hodinu a naplníte asi 7 sklenic 375ml.