Škvarková pomazánka sterilovaná

  • 200  g hořčice plnotučná
  • 7  ks vejce
  • 100  g vegeta
  • 3  sklenice zeleninové lečo ty větší (asi 0,7 l)
  • 3  kg škvarky
  • 3  sklenice naložené papriky malé (asi 0,3 l)

 

 

Škvarky, lečo a scezené kapie umeleme na masovém strojku. Přidáme hořčici, vegetu a vejce a vše důkladně promícháme.

Poté plníme do skleniček jako paštiku (tzn. skleničky plnit jen asi ze 3/4).

Zavařuje se 1 hodinu při 80°C.

Tato pomazánka se podobá toastové pomazánce. Hodí se na všechno pečivo i na topinky.

 
nebo:
 

70 dkg škvarků

1 malé lečo

2 kapie, mohou být i sterilované

2 feferonky

2 stroužky česneku

15 dkg hořčice

4 vejce

5 lžic vegety

 

Vše pomeleme, smícháme dohromady, naplníme do sklenic a po zavíčkování 20 minut sterilujeme.

 

Nebo:

75 dkg škvarků

4 vejce

6 lžiček vegety

0,7 l scezeného leča

2 stroužky česneku

 

Vše spolu pomeleme.

Přidáme vajíčka a prolisovaný česnek.

Naplníme sklanička, uzavřeme a sterilujeme 20 minut.