Škvarková pomazánka sterilovaná
- 200 g hořčice plnotučná
- 7 ks vejce
- 100 g vegeta
- 3 sklenice zeleninové lečo ty větší (asi 0,7 l)
- 3 kg škvarky
- 3 sklenice naložené papriky malé (asi 0,3 l)
Škvarky, lečo a scezené kapie umeleme na masovém strojku. Přidáme hořčici, vegetu a vejce a vše důkladně promícháme.
Poté plníme do skleniček jako paštiku (tzn. skleničky plnit jen asi ze 3/4).
Zavařuje se 1 hodinu při 80°C.
Tato pomazánka se podobá toastové pomazánce. Hodí se na všechno pečivo i na topinky.
nebo:
70 dkg škvarků
1 malé lečo
2 kapie, mohou být i sterilované
2 feferonky
2 stroužky česneku
15 dkg hořčice
4 vejce
5 lžic vegety
Vše pomeleme, smícháme dohromady, naplníme do sklenic a po zavíčkování 20 minut sterilujeme.
Nebo:
75 dkg škvarků
4 vejce
6 lžiček vegety
0,7 l scezeného leča
2 stroužky česneku
Vše spolu pomeleme.
Přidáme vajíčka a prolisovaný česnek.
Naplníme sklanička, uzavřeme a sterilujeme 20 minut.