Rajčatový džem k vyzrálým sýrům

1 kg čerstvých zralých rajčat

400 g cukru krystal

šťáva z 1 limetky

1 lžička nastrouhaného zázvoru

1 lžička soli

 

          Nejprve nařízněte slupku rajčat do kříže, pak rajčata ponořte do vroucí vody asi na 3 minuty, poté z nich slupku oloupejte.

        Oloupaná rajčata nakrájejte na kousky a dejte do hrnce se silným dnem, přidejte všechny ingredience 

          a na mírném plamenu směs vařte asi hodinu. 

         Občas promíchejte a na konci kápněte trochu džemu na studený talířek a vyzkoušejte jeho konzistenci. 

         Džem by měl být lepkavý a hustý, ale měly by v něm být stále patrné kousky.

        Jakmile bude mít správnou hustotu, nalijte horký rajčatový džem do vyvařených a suchých sklenic, 

         poté sklenice zavíčkujte a obraťte dnem vzhůru.