Nakládaná červená cibule
- 4 ks červená cibule větší
- 8 snítka tymián
- nálev:
- 500 ml voda
- 200 ml jablečný ocet
- 3 lžíce cukr krupice
- 0,50 lžička sůl
- 1 lžička pepř celý barevný
- 1 lžička nové koření
Cibuli oloupejte a pokrájejte na tenká kolečka. Naskládejte je do sklenic a prokládejte snítkami tymiánu.
Suroviny na nálev dejte do hrnce, přiveďte k varu a krátce povařte.
Ještě horkým nálevem zalijte cibuli tak, aby byla ponořená.
Uzavřete víčkem a po vychladnutí uložte do ledničky.
Nakládaná cibule je univerzální chuťovka, vyplatí se mít ji neustále po ruce.
Je šťavnatá a příjemně pikantní, hodí se všude tam, kde by byla syrová cibule příliš palčivá a intenzivní.
Dokonale vyladí burgery a sendviče, hodí se k jakémukoli grilovanému masu, ale také do salátů,
anebo prostě jen tak na chleba se sádlem či pikantnější pomazánkou.