Nakládaná červená cibule

  • 4  ks červená cibule větší
  • 8 snítka tymián
  • nálev:
  • 500  ml voda
  • 200 ml jablečný ocet
  • 3  lžíce cukr krupice
  • 0,50  lžička sůl
  • 1  lžička pepř celý barevný
  • 1  lžička nové koření

 

Cibuli oloupejte a pokrájejte na tenká kolečka. Naskládejte je do sklenic a prokládejte snítkami tymiánu. 

Suroviny na nálev dejte do hrnce, přiveďte k varu a krátce povařte. 

Ještě horkým nálevem zalijte cibuli tak, aby byla ponořená. 

Uzavřete víčkem a po vychladnutí uložte do ledničky. 

Nakládaná cibule je univerzální chuťovka, vyplatí se mít ji neustále po ruce. 

Je šťavnatá a příjemně pikantní, hodí se všude tam, kde by byla syrová cibule příliš palčivá a intenzivní. 

Dokonale vyladí burgery a sendviče, hodí se k jakémukoli grilovanému masu, ale také do salátů, 

anebo prostě jen tak na chleba se sádlem či pikantnější pomazánkou.