Indické chutney
1 kg rajčat
3 velké cibule na kostičky
1 dcl octa
1 dcl cukru
2 jablka nastrouhat
2 lžíce povidel - lze dát švestky pokud nemáme povidla
4 lžičky soli
2 lžičky kari
1 lžička pepře mletého
1 lžička pálivé papriky
půl lžičky zázvoru
citr. Kůra
5 stroužků česneku
1 sáček rozinek
Rajčata oloupeme (ale není to nutné,já neloupu), přidáme vše krom rozinek a česneku a rozvaříme(ale ne úplně na kaši).
Rozinky přidáme později, prolisovaný česnek až úplně nakonec.
Ještě horké plníme do sklenic, postavíme víčkem dolů a necháme vychladnout.
Není nutné se striktně držet předpisu.
Když nemáme povidla, přidáme švestky, lze přidat i na nudličky nakrájenou papriku, zbytek cukety, avokádo.
Když chceme chutney ostřejší, přidáme feferonku či chilli...
Používáme ke grilovaným klobásám, masu, na topinky, na pizzu, i pod maso....