Indické chutney

1 kg rajčat

3 velké cibule na kostičky

1 dcl octa

1 dcl cukru

2 jablka nastrouhat

2 lžíce povidel - lze dát švestky pokud nemáme povidla

4 lžičky soli

2 lžičky kari

1 lžička pepře mletého

1 lžička pálivé papriky

půl lžičky zázvoru

citr. Kůra

5 stroužků česneku

1 sáček rozinek

 

Rajčata oloupeme (ale není to nutné,já neloupu), přidáme vše krom rozinek a česneku a rozvaříme(ale ne úplně na kaši). 

Rozinky přidáme později, prolisovaný česnek až úplně nakonec. 

Ještě horké plníme do sklenic, postavíme víčkem dolů a necháme vychladnout.

 

Není nutné se striktně držet předpisu.

Když nemáme povidla, přidáme švestky, lze přidat i na nudličky nakrájenou papriku, zbytek cukety, avokádo.

Když chceme chutney ostřejší, přidáme feferonku či chilli...
 

Používáme ke grilovaným klobásám, masu, na topinky, na pizzu, i pod maso....