Domácí zavařené maso

2 kg vepřového bůčku i s kůží
sůl
kmín celý
voda
 
Do papiňáku dáme maso vcelku ,zalijeme vodou a povaříme 1 hodinu,potom vyndáme 
a pokrájíme na kostky i s kůží,nebo pokrájíme na plátky.
Vezmeme sklenice o obsahu 0,7 l a na dno dáme povařené kůže,na to dáme maso, které jsme promíchali se solí 
a kmínem a zalijeme trochou vývaru a nahoru dáme opět kůži.
Sklenice plníme jen do 3/4.
Poté zašroubujeme víčka.Vezmeme větší hrnec a nalijeme trochu vody a dáme pařáček,
na něj poklademe sklenice s masem a sterilujeme při 80 st asi 11/2 hodiny,
potom sklenice vyndáme ven a druhý den sterilujeme stejným způsobem 1 hodinu,
potom vyndáme,necháme schladnout a dáme do lednice.
Dává se na chleba jen tak,nebo používám do špaget nebo rizota........
 
Z tohoto množství jsou 4 sklenice o obsahu 0,7 l.