Domácí konzerva favorit

Porce: 4 sklenice

500 g vepřové plece mleté nahrubo

150 g mraženého hrášku

150 g sterilované papriky

150 ml vody

1 čajová lžička sušeného česneku

1 čajová lžička mleté červené papriky

2 čajové lžičky sušené cibule

2 čajové lžičky soli

 

          Maso nameleme a dáme do misky. Přidáme všechno sypké koření a vodu. 

          Důkladně promícháme, aby se vše krásně propojilo. 

          Poté přidáme sterilovanou červenou papriku a mražený hrášek a zase znovu důkladně promícháme. 

          Pak dáme na hodinu odležet do lednice.

          Poté plníme do zavařovacích sklenic. 

          Vždy necháme 1 cm od horního okraje prostor.
          Zavařujeme v troubě na horkovzduch 2 hodiny na 95 stupňů. 

          Poté vytáhneme a necháme do druhého dne vychladnout. 

          Druhý den zavařujeme další 2 hodiny a opět na horkovzduch a 95 stupňů.

   Po druhé sterilaci necháme vychladnout do druhého dne. 
 
  Uskladníme ve špajzu a nebo v lednici. 
  Jelikož se do konzervy nedává žádný škrob ani jiné ztužovače, tak je rosol v konzervě při skladování ve špajzu tekutý. 
   Pokud budete ale uchovávat v ledničce, tak je krásně tuhý, jak ho znáte z kupovaných konzerv.