Vitacitové řezy
Obtížnost střední
Čas přípravy 40min
Celkový čas 3hod.
Počet porcí 30 kusů
Těsto
- 3 vejce
- 200 gramů krystalového cukru
- 300 gramů slunečnicového oleje
- 30 gramů kakaa
- 300 gramů mléka
- 400 gramů polohrubé mouky
- 1 balíček kypřicího prášku do pečiva
Krém
- 250 gramů másla
- 20 gramů moučkového cukru
- 1 balíček vanilkového cukru
- 500 gramů polotučného tvarohu
Poleva
- 160 gramů vanilkového pudingu, v prášku (4 balíčky po 40 gramech)
- 1050 gramů vody
- 2 balíčky vitacitu
Těsto
Předehřejte troubu na 180 °C. Hlubší plech vyložte pečicím papírem tak, aby pečicí papír po všech stranách přesahoval.
Nasaďte šlehací metličku. Do mixovací nádoby vložte vejce a cukr a šlehejte 3 min/rychlost 3. Vyjměte šlehací metličku.
Přidejte olej, mléko, kakao, mouku a kypřicí prášek a mixujte 1 min/rychlost 5. Těsto nalijte na připravený plech a pečte 20 minut (170 °C). Vyčistěte mixovací nádobu. Vyndejte z trouby a nechte vychladnout.
Krém
Do mixovací nádoby vložte máslo, moučkový cukr a vanilkový cukr a míchejte 1 min/rychlost 3.
Nasaďte šlehací metličku. Přidejte tvaroh a šlehejte 1 min/rychlost 3. Vyjměte šlehací metličku. Krémem potřete vychladlý korpus, vložte do chladničky.
Poleva
Položte misku na víko mixovací nádoby a odvažte do ní pudingový prášek a 200 gramů vody, důkladně promíchejte a odložte stranou. Do mixovací nádoby vložte 850 gramů vody a přiveďte ji k varu 10 min/100°C/rychlost 2.
Přidejte vitacit a vařte 3 min/100°C/rychlost 3, zároveň pomalu nalévejte otvorem ve víku mixovací nádoby na rozjeté mixovací nože pudingovou směs. Nechte mírně zchladnout a následně polevou potřete řezy. Vložte do chladničky alespoň na 2 hodiny (nejlépe přes noc). Nakrájejte na kostky a podávejte.