Vitacitové řezy

Obtížnost střední

Čas přípravy 40min

Celkový čas 3hod.

Počet porcí 30 kusů

 

Těsto

  • 3 vejce
  • 200 gramů krystalového cukru
  • 300 gramů slunečnicového oleje
  • 30 gramů kakaa
  • 300 gramů mléka
  • 400 gramů polohrubé mouky
  • 1 balíček kypřicího prášku do pečiva

 

Krém

  • 250 gramů másla
  • 20 gramů moučkového cukru
  • 1 balíček vanilkového cukru
  • 500 gramů polotučného tvarohu

 

Poleva

  • 160 gramů vanilkového pudingu, v prášku (4 balíčky po 40 gramech)
  • 1050 gramů vody
  • 2 balíčky vitacitu

 

Těsto

Předehřejte troubu na 180 °C. Hlubší plech vyložte pečicím papírem tak, aby pečicí papír po všech stranách přesahoval.

Nasaďte šlehací metličku. Do mixovací nádoby vložte vejce a cukr a šlehejte 3 min/rychlost 3. Vyjměte šlehací metličku.

Přidejte olej, mléko, kakao, mouku a kypřicí prášek a mixujte 1 min/rychlost 5. Těsto nalijte na připravený plech a pečte 20 minut (170 °C). Vyčistěte mixovací nádobu. Vyndejte z trouby a nechte vychladnout.

 

Krém

Do mixovací nádoby vložte máslo, moučkový cukr a vanilkový cukr a míchejte 1 min/rychlost 3.

Nasaďte šlehací metličku. Přidejte tvaroh a šlehejte 1 min/rychlost 3. Vyjměte šlehací metličku. Krémem potřete vychladlý korpus, vložte do chladničky.

 

Poleva

Položte misku na víko mixovací nádoby a odvažte do ní pudingový prášek a 200 gramů vody, důkladně promíchejte a odložte stranou. Do mixovací nádoby vložte 850 gramů vody a přiveďte ji k varu 10 min/100°C/rychlost 2.

Přidejte vitacit a vařte 3 min/100°C/rychlost 3, zároveň pomalu nalévejte otvorem ve víku mixovací nádoby na rozjeté mixovací nože pudingovou směs. Nechte mírně zchladnout a následně polevou potřete řezy. Vložte do chladničky alespoň na 2 hodiny (nejlépe přes noc). Nakrájejte na kostky a podávejte.