Churros s čokoládou - překlad z polštiny
- 100 gram cukru
- 1/2 ČL skořice, mletá
- 250 gram voda
- 50 gram olivového oleje
- 200 gram pšeničné mouky
- 3 kus vajec
- 150 gram hořké čokolády, na kousky
- 200 gram smetana, min. 30% tuku
- 1/2 čajová lžička vanilkový cukr
- 1/4 čajová lžička chilli, mleté
- olej na smažení
- 1/4 ČL skořice mleté
- Do čisté suché mixovací nádoby vložte 100 gram cukru, 1/2 ČL skořice, mletá a sekejte 2 sek./rychlost 8. Skořicový cukr nasypte na plochý talíř a odložte stranou.
- Do mixovací nádoby vložte 250 gram voda, 50 gram olivového oleje a vařte 5 min./100°C/rychlost 1. Přidejte 200 gram pšeničné mouky, špetku soli a míchejte 30 sek./rychlost 3. Obsah mixovací nádoby míchejte 1 min./rychlost 4, mezitím postupně přidávejte 3 kus vajec ve víku mixovací nádoby.
- Těsto přendejte do cukrářského sáčku nebo vykrajovacího sáčku s velkou hvězdicovou špičkou.
- Mixovací nádobu omyjte a osušte.
- Vložte 150 gram hořké čokolády, na kousky do čisté a suché mixovací nádoby a sekejte 5 sek./rychlost 7. Špachtlí seškrábněte čokoládu ze stran na dno mixovací nádoby.
- Přidejte 200 gram smetana, min. 30% tuku, 1/2 čajová lžička vanilkový cukr, 1/4 ČL skořice mleté, 1/4 čajová lžička chilli, mleté a poté zahřívejte bez odměrky 8 min./70°C/rychlost 2.
- Mezitím si v hluboké pánvi rozehřejte olej.
- Vymačkejte churros z cukrářského sáčku přímo na olej, nůžkami nakrájejte kousky cca 10 cm. Smažte asi 4 minuty nebo do zlatohnědé. Osmažené churros vyjměte děrovanou lžící a položte na papírové utěrky.
- Ještě teplé obalíme churros ve skořicovém cukru.
- Nalijte čokoládovou polevu do jiné misky. Churros podávejte ihned po přípravě spolu s teplou čokoládovou polevou jako dezert.