Churros s čokoládou - překlad z polštiny

  • 100 gram cukru
  • 1/2 ČL skořice, mletá
  • 250 gram voda
  • 50 gram olivového oleje
  • 200 gram pšeničné mouky
  • 3 kus vajec
  • 150 gram hořké čokolády, na kousky
  • 200 gram smetana, min. 30% tuku
  • 1/2 čajová lžička vanilkový cukr
  • 1/4 čajová lžička chilli, mleté
  • olej na smažení
  • 1/4 ČL skořice mleté
 
  1. Do čisté suché mixovací nádoby vložte 100 gram cukru,  1/2 ČL skořice, mletá a sekejte 2 sek./rychlost 8. Skořicový cukr nasypte na plochý talíř a odložte stranou.
  2. Do mixovací nádoby vložte 250 gram voda50 gram olivového oleje  a vařte 5 min./100°C/rychlost 1. Přidejte 200 gram pšeničné mouky, špetku soli a míchejte 30 sek./rychlost 3. Obsah mixovací nádoby míchejte 1 min./rychlost 4, mezitím postupně přidávejte 3 kus vajec ve víku mixovací nádoby.
  3. Těsto přendejte do cukrářského sáčku nebo vykrajovacího sáčku s velkou hvězdicovou špičkou.
  4. Mixovací nádobu omyjte a osušte.
  5. Vložte 150 gram hořké čokolády, na kousky do čisté a suché mixovací nádoby a sekejte 5 sek./rychlost 7. Špachtlí seškrábněte čokoládu ze stran na dno mixovací nádoby.
  6. Přidejte 200 gram smetana, min. 30% tuku1/2 čajová lžička vanilkový cukr1/4 ČL skořice mleté1/4 čajová lžička chilli, mleté a poté zahřívejte bez odměrky 8 min./70°C/rychlost 2.
  7. Mezitím si v hluboké pánvi rozehřejte olej.
  8. Vymačkejte churros z cukrářského sáčku přímo na olej, nůžkami nakrájejte kousky cca 10 cm. Smažte asi 4 minuty nebo do zlatohnědé. Osmažené churros vyjměte děrovanou lžící a položte na papírové utěrky.
  9. Ještě teplé obalíme churros ve skořicovém cukru.
  10. Nalijte čokoládovou polevu do jiné misky. Churros podávejte ihned po přípravě spolu s teplou čokoládovou polevou jako dezert.