KYNUTÉ BUCHTY S TVAROHEM

Těsto:

1 kostka čerstvé droždí

200 gramů mléko

1 rovná čajová lžička cukr

25 gramů sádla

25 gramů másla na kousky

1 špetka sůl

1 vejce

2 žloutky

500 gramů polohrubá mouka

 

Náplň:

2 ks měkkého tvarohu, ne ve vaničce

2 ks bílek, ze zbylých vajec z těsta

1 balíček vanilkový cukr, nebo cukr vlastní výroby, množství dle chuti

Těsto

Droždí, mléko a cukr zahřejeme 90 vteřin/37°C/rychlost 1.
Přidáme všechny ostatní suroviny a zpracujeme 2,5 minuty/klas.
Hotové těsto necháme kynout asi 40 minut na teplém místě.

 

Náplň

Všechny suroviny potřebné na náplň smícháme a pomocí metličky vyšleháme na hladkou směs 1 minutu/rychlostí 3.

Dokončení

Z vykynutého těsta vyválíme plát, rozdělíme na čtverce (dle požadované velikosti buchet), naplníme tvarohovou náplní a skládáme do pekáče nebo na vyšší plech.
Aby se buchty neslepily, je dobré je potřít máslem, sádlem či olejem.
Pečeme při teplotě 250°C prvních asi pět minut, poté troubu stáhneme na 180°C a buchty dopečeme. Ještě horké buchty potřeme mlékem s trochou rumu a pocukrujeme.