Mazanec - Lidka
- 230 g mléka
- 42 g droždí čerstvé
- 100 g cukru
- 100 g másla na kousky
4 minuty/ 37°C/ R2
- 500 g hladké mouky
- 1 PL rumu
- 2 žloutky
- špetka soli
- kůra z jednoho citronu
4 minuty / Těsto
Necháme kynout dokud těsto nezdvojnásobí objem.
Přendáme na olejem pomazanou desku.
Rozdělíme na 12 dílů a upleteme 4 "housky!.
Do jedné lze přidat rozinky v rumu.
Do druhé rozinky a plátky mandlí.
Do třeté rozinky a kokos.
A čtvrtý pouze ozdobit.
Housky zatočit do kolečka a spojit, nechat kynout cca 30 minut.
Před pečením potřít vejcem rozkvedlaným s medem.
Pečeme na 180°C dozlatova cca 15-20 minut.