Mazanec - Lidka

  • 230 g mléka
  • 42 g droždí čerstvé
  • 100 g cukru
  • 100 g másla na kousky
 
4 minuty/ 37°C/ R2
 
  • 500 g hladké mouky
  • 1 PL rumu
  • 2 žloutky
  • špetka soli
  • kůra z jednoho citronu
 
4 minuty / Těsto
 
Necháme kynout dokud těsto nezdvojnásobí objem.
Přendáme na olejem pomazanou desku.
Rozdělíme na 12 dílů a upleteme 4 "housky!.
 
Do jedné lze přidat rozinky v rumu.
Do druhé rozinky a plátky mandlí.
Do třeté rozinky a kokos.
A čtvrtý pouze ozdobit.
 
Housky zatočit do kolečka a spojit, nechat kynout cca 30 minut.
Před pečením potřít vejcem rozkvedlaným s medem.
 
Pečeme na 180°C dozlatova cca 15-20 minut.