Tvarohové koláčky (kynuté)

Čas přípravy 45min

Celkový čas 1hod.

Počet porcí 14 kusů

 

 

 

Kynuté těsto

  • 220 gramů mléka
  • 40 gramů čerstvého droždí, rozdrobeného
  • 100 gramů cukru
  • 500 gramů hladké mouky, plus 2 lžíce (podle potřeby)
  • 80 gramů másla, na kousky
  • 1 vejce
  • ½ čajové lžičky soli

 

 

Tvarohová náplň

  • 1 vejce
  • 60 - 80 gramů cukru
  • 1 čajová lžička domácího vanilkového cukru
  • 500 gramů tvarohu
  • 100 gramů zakysané smetany

 

 

Kynuté těsto

Do mixovací nádoby nalijte mléko, přidejte droždí a cukr, promíchejte 2 min 30 sek/37°C/rychlost 1.

Přidejte mouku, máslo, vejce a sůl a hněťte 2 min/. Pokud je těsto příliš lepkavé, přidejte 2 lžíce mouky a znovu hněťte 1 min/.

Plech vyložte pečicím papírem a odložte. Z těsta vytvarujte váleček, rozdělte na 14 částí a tvarujte placičky o průměru 8–10 cm. Položte je na připravený plech a nechte na teplém místě 30 minut kynout. Vyčistěte a osušte mixovací nádobu.

Předehřejte si troubu na 200 °C.