PRIBINÁČEK
- 2 tvarohy
- 2 vanilkové cukry
- 1 smetena ke šlehání
Nasadíme šlehací metlu.
Oba tvarohy a vanilkové cukry šleháme 25 vteřin/rychlostí 3.
V průběhu pomalu přiléváme 1 smetanu.
Když chcete straciatelu, tak první posekáme 1 čokoládu na vaření rychlostí 7 a přidáme do pribináčku.
Můžete obněnit mraženým ovocem, které posekáte rychlostí 7 a přidáte do pribináčku.
Nebo:
Domácí pribiňáček
- Nasaďte šlehací metličku. Do vložte smetanu a mixujte rychlost 3/ bez nastavení času do ztuhnutí. Průbězně kontrolujte.
- Přidejte cukr a tvaroh a mixujte 1min/ rychlost 3.
- Rozdělte do skleniček, případně doplňte piškoty, ovocem nebo ořechy dle chuti a dejte vychladit do ledničky.
Nebo:
- 1 kus plnotučný tvaroh
- 1/2 kus šlehačka ke šlehání 30%
- 2 balíčky vanilkový cukr, lze nahradit vlastnoručně vyrobeným (rozemletý cukr krystal s vanilkovým lukrem)
- cukr dle chuti
- kakao holandského typu, pokud budete chtíi čokoládový (lze nakombinovat - duo)
Vezmu si tvaroh společně s vanilkovým cukrem, vložím do nádoby, chvíli mixuji asi tak 30 sek R max 3. Po té vložím šlehací metlu a asi 2-3 minuti šlehám R 2 a při tom přidávám šlehačku případně cukr dle chuti. Pokud chcete čokoládový, přídám dle chuti kakao. Já dělala duo. Odebrala jsem si půlku krému a do zbylého jsem zamíchala kakao. Skleničky jsem plnila pomocí stěrky půl na půl.