PRIBINÁČEK

  • 2 tvarohy
  • 2 vanilkové cukry
  • 1 smetena ke šlehání

 

Nasadíme šlehací metlu.
Oba tvarohy a vanilkové cukry šleháme 25 vteřin/rychlostí 3.
V průběhu pomalu přiléváme 1 smetanu.

Když chcete straciatelu, tak první posekáme 1 čokoládu na vaření rychlostí 7 a přidáme do pribináčku.

Můžete obněnit mraženým ovocem, které posekáte rychlostí 7 a přidáte do pribináčku.

 

 

Nebo:

Domácí pribiňáček

  • Nasaďte šlehací metličku. Do   vložte smetanu a mixujte rychlost 3/ bez nastavení času do ztuhnutí. Průbězně kontrolujte.
  • Přidejte cukr a tvaroh a mixujte 1min/ rychlost 3.
  • Rozdělte do skleniček, případně doplňte piškoty, ovocem nebo ořechy dle chuti a dejte vychladit do ledničky.

 

 

Nebo:

  • 1 kus plnotučný tvaroh
  • 1/2 kus šlehačka ke šlehání 30%
  • 2 balíčky vanilkový cukr, lze nahradit vlastnoručně vyrobeným (rozemletý cukr krystal s vanilkovým lukrem)
  • cukr dle chuti
  • kakao holandského typu, pokud budete chtíi čokoládový (lze nakombinovat - duo)

 

Vezmu si tvaroh společně s vanilkovým cukrem, vložím do nádoby, chvíli mixuji asi tak 30 sek R max 3. Po té vložím šlehací metlu a asi 2-3 minuti šlehám R 2 a při tom přidávám šlehačku případně cukr dle chuti. Pokud chcete čokoládový, přídám dle chuti kakao. Já dělala duo. Odebrala jsem si půlku krému a do zbylého jsem zamíchala kakao. Skleničky jsem plnila pomocí stěrky půl na půl.