Muffiny s malinami a bílou čokoládou
Čas přípravy 15min
Celkový čas 45min
Počet porcí 16 kus
- 100 gramů bílé čokolády, na kousky
- 70 gramů másla
- 120 gramů cukru
- 130 gramů hladké mouky
- 100 gramů polohrubé mouky
- 2 čajové lžičky kypřicího prášku do pečiva
- 40 gramů ovesných vloček, drobných
- 2 vejce
- 250 gramů mléka
- 2 polévkové lžíce citrónové šťávy
- 180 gramů malin, čerstvých nebo rozmrazených
- Předehřejte si troubu na 180°C. Do formy na muffiny vložte papírové košíčky.
- Do mixovací nádoby vložte čokoládu a sekejte 6 sek/rychlost 6. Přendejte do mísy a odložte stranou.
- Do mixovací nádoby vložte máslo a hřejte 4 min/70°C/rychlost 1.
- Přidejte cukr, hladkou mouku, polohrubou mouku, kypřicí prášek do pečiva, ovesné vločky, vejce, mléko, citrónovou šťávu a míchejte 30 sek/rychlost 4.
- Přidejte odloženou nasekanou čokoládu a míchejte 5 sek//rychlost 3.
- Do každého papírového košíčku vložte jednu polévkovou lžíci těsta, přidejte 3 maliny a doplňte těstem. Zbylé maliny rozkrojte na poloviny a vložte na těsto.
- Pečte 20-25 min (180°C).
- Muffiny podávejte teplé, nebo vychladlé.
Užitečné předměty - plech na muffiny, papírové košíčky na muffiny, trouba
Tipy a triky - Místo malin použijte borůvky, nebo jahody nakrájené na čtvrtiny