Muffiny s malinami a bílou čokoládou

Čas přípravy 15min

Celkový čas 45min

Počet porcí 16 kus

 

  • 100 gramů bílé čokolády, na kousky
  • 70 gramů másla
  • 120 gramů cukru
  • 130 gramů hladké mouky
  • 100 gramů polohrubé mouky
  • 2 čajové lžičky kypřicího prášku do pečiva
  • 40 gramů ovesných vloček, drobných
  • 2 vejce
  • 250 gramů mléka
  • 2 polévkové lžíce citrónové šťávy
  • 180 gramů malin, čerstvých nebo rozmrazených
 
 
  • Předehřejte si troubu na 180°C. Do formy na muffiny vložte papírové košíčky.
  • Do mixovací nádoby vložte čokoládu a sekejte 6 sek/rychlost 6. Přendejte do mísy a odložte stranou.
  • Do mixovací nádoby vložte máslo a hřejte 4 min/70°C/rychlost 1.
  • Přidejte cukr, hladkou mouku, polohrubou mouku, kypřicí prášek do pečiva, ovesné vločky, vejce, mléko, citrónovou šťávu a míchejte 30 sek/rychlost 4.
  • Přidejte odloženou nasekanou čokoládu a míchejte 5 sek//rychlost 3.
  • Do každého papírového košíčku vložte jednu polévkovou lžíci těsta, přidejte 3 maliny a doplňte těstem. Zbylé maliny rozkrojte na poloviny a vložte na těsto.
  • Pečte 20-25 min (180°C).
  • Muffiny podávejte teplé, nebo vychladlé. 

 

Užitečné předměty - plech na muffiny, papírové košíčky na muffiny, trouba

 

Tipy a triky - Místo malin použijte borůvky, nebo jahody nakrájené na čtvrtiny