Masarykovo vánoční cukroví

Čas přípravy 20min

Celkový čas 3hod.

Počet porcí 40 kousků

  • 180 gramů vlašských ořechů
  • voda, na namáčení ořechů
  • 300 gramů hladké mouky
  • 200 gramů másla, pokojové teploty
  • 100 gramů krystalového cukru
  • 1 polévková lžíce kakaa
  • 1 žloutek
  • 200 gramů moučkového cukru, na obalení
  1. Na víko mixovací nádoby postavte misku a odvažte do ní vlašské ořechy. Zalijte studenou vodou a nechte 2 hodiny namočené. Poté ořechy sceďte přes varný košík a vložte do mixovací nádoby. Sekejte 4 sek/rychlost 4.
  2. Přidejte hladkou mouku, máslo, cukr, kakao a žloutek a míchejte 20 sek//rychlost 3. Těsto přendejte na pracovní plochu, rukama prohněťte a vytvarujte válečky o průměru cca 4 centimetry. Nechte v chladničce nebo mrazničce ztuhnout.
  3. Předehřejte troubu na 180 °C. Dva plechy vyložte pečicím papírem. Válečky nakrájejte na kolečka cca 1 centimetr silná, pokládejte je na připravený pečicí plech a pečte 15 minut (180 °C).
  4. Ještě horké obalujte v moučkovém cukru a po vychladnutí podávejte.

 

Užitečné předměty

miska, pečicí plechy, pečicí papír, trouba, chladnička