Kakaové muffiny z červených fazolí

Čas přípravy 15min

Celkový čas 35min

Počet porcí 12 kusů

 

 

  • 130 gramů ovesných vloček
  • 2 čajové lžičky kypřicího prášku do pečiva
  • 240 gramů konzervovaných fazolí kidney beans, scezených (1 plechovka)
  • 2 vejce
  • 100 gramů hnědého cukru
  • 15 gramů kakaa
  • 220 gramů mléka
  • 85 gramů olivového oleje
  • 1 špetka soli
 
  1. Předehřejte troubu na 180 °C. Důlky ve formě na muffiny vyložte papírovými košíčky.
  2. Do mixovací nádoby vložte ovesné vločky a melte 15 sek/rychlost 10. Přendejte do misky a promíchejte s práškem do pečiva, odložte stranou.
  3. Do mixovací nádoby vložte fazole a mixujte 15 sek/rychlost 8.
  4. Přidejte vejce a cukr a mixujte 30 sek/rychlost 5.
  5. Přidejte namleté vločky, kakao, mléko, olej a sůl a míchejte 10 sek/rychlost 4.
  6. Těstem naplňte do 3/4 papírové košíčky a pečte 25 minut (180 °C). Nechte vychladnout a podávejte.

 

Užitečné předměty - miska, papírové košíčky na muffiny, plech na muffiny, trouba

 

Tipy a triky- Vynechejte cukr a kakao, přidejte do těsta chorizo, sýr a bylinky a upečte slané muffiny. Do těsta můžete přidat kousky hořké čokolády, nasekané oříšky nebo sušené ovoce.