Kakaové muffiny z červených fazolí
Čas přípravy 15min
Celkový čas 35min
Počet porcí 12 kusů
- 130 gramů ovesných vloček
- 2 čajové lžičky kypřicího prášku do pečiva
- 240 gramů konzervovaných fazolí kidney beans, scezených (1 plechovka)
- 2 vejce
- 100 gramů hnědého cukru
- 15 gramů kakaa
- 220 gramů mléka
- 85 gramů olivového oleje
- 1 špetka soli
- Předehřejte troubu na 180 °C. Důlky ve formě na muffiny vyložte papírovými košíčky.
- Do mixovací nádoby vložte ovesné vločky a melte 15 sek/rychlost 10. Přendejte do misky a promíchejte s práškem do pečiva, odložte stranou.
- Do mixovací nádoby vložte fazole a mixujte 15 sek/rychlost 8.
- Přidejte vejce a cukr a mixujte 30 sek/rychlost 5.
- Přidejte namleté vločky, kakao, mléko, olej a sůl a míchejte 10 sek/rychlost 4.
- Těstem naplňte do 3/4 papírové košíčky a pečte 25 minut (180 °C). Nechte vychladnout a podávejte.
Užitečné předměty - miska, papírové košíčky na muffiny, plech na muffiny, trouba
Tipy a triky- Vynechejte cukr a kakao, přidejte do těsta chorizo, sýr a bylinky a upečte slané muffiny. Do těsta můžete přidat kousky hořké čokolády, nasekané oříšky nebo sušené ovoce.