Jablečný nepečený dort

Obtížnost snadné

Čas přípravy 10min

Celkový čas 12hod. 20min

Počet porcí 12 porcí

 

 

  • 700 gramů jablek, oloupaných, bez jádřinců, na čtvrtky
  • 100 gramů vody
  • 1 vanilinový cukr
  • 1 špetka skořice nebo podle chuti
  • 2 balíčky vanilkového pudingu, v prášku
  • 50 - 80 gramů cukru, podle druhu jablek
  • 240 gramů piškotů
  • šlehačka, na podávání

 

Do mixovací nádoby vložte jablka a sekejte 5 sek/rychlost 4.

Přidejte 100 gramů vody, vanilinový cukr a skořici a duste 8 min/100°C//rychlost . Na víko mixovací nádoby postavte mísu a odvažte do ní 250 gramů vody, cukr a puding a promíchejte.

Přidejte rozmíchaný pudingový prášek a vařte do zhoustnutí 2-3 min/100°C//rychlost .

Do formy položte vrstvu piškotů, přelijte jablečnou směsí a postup opakujte. Dejte přes noc do chladničky.

Podávejte se šlehačkou.


 

Tipy a triky

  •  
    • Místo šlehačky podávejte se zakysanou smetanou.
      Dezert můžete podávat ve skleničkách.
      Množství cukru můžete upravit podle vaší chuti a podle druhu jablek.