Jablečný nepečený dort
Obtížnost snadné
Čas přípravy 10min
Celkový čas 12hod. 20min
Počet porcí 12 porcí
- 700 gramů jablek, oloupaných, bez jádřinců, na čtvrtky
- 100 gramů vody
- 1 vanilinový cukr
- 1 špetka skořice nebo podle chuti
- 2 balíčky vanilkového pudingu, v prášku
- 50 - 80 gramů cukru, podle druhu jablek
- 240 gramů piškotů
- šlehačka, na podávání
Do mixovací nádoby vložte jablka a sekejte 5 sek/rychlost 4.
Přidejte 100 gramů vody, vanilinový cukr a skořici a duste 8 min/100°C//rychlost . Na víko mixovací nádoby postavte mísu a odvažte do ní 250 gramů vody, cukr a puding a promíchejte.
Přidejte rozmíchaný pudingový prášek a vařte do zhoustnutí 2-3 min/100°C//rychlost .
Do formy položte vrstvu piškotů, přelijte jablečnou směsí a postup opakujte. Dejte přes noc do chladničky.
Podávejte se šlehačkou.
Tipy a triky
-
- Místo šlehačky podávejte se zakysanou smetanou.
Dezert můžete podávat ve skleničkách.
Množství cukru můžete upravit podle vaší chuti a podle druhu jablek.
- Místo šlehačky podávejte se zakysanou smetanou.