Čokoládové muffiny

Čas přípravy 5min

Celkový čas 35min

Počet porcí 12 kus

 

  • 125 gramů cukru
  • 175 gramů másla, na kousky
  • 250 gramů hořké čokolády (min. 50 % kakaa)
  • 5 vejce
  • 75 gramů hladké mouky
  • 2 čajové lžičky kypřicího prášku do pečiva
 
  1. Předehřejte si troubu na 200°C. Do forem na muffiny vložte papírové košíčky.
  2. Do mixovací nádoby vložte cukr a sekejte 15 sek/rychlost 10. Přendejte do mísy a odložte stranou.
  3. Do mixovací nádoby vložte máslo, hořkou čokoládu a zahřívejte 6 min/50°C/rychlost 1.
  4. Do mixovací nádoby  nasaďte šlehací metličku, vložte odložený cukr, vejce a míchejte 3 min/rychlost 3.
  5. Přidejte mouku, kypřicí prášek do pečiva a míchejte 3 min/rychlost 3. Vyjměte šlehací metličku.
  6. Těsto rovnoměrně nalijte do papírových košíčků a pečte 20-25 min. (200°C).
  7. Podávejte teplé, nabo vychladlé.

 

 

Užitečné předměty

plech na muffiny, papírové košíčky na muffiny, trouba