Čokoládové muffiny
Čas přípravy 5min
Celkový čas 35min
Počet porcí 12 kus
- 125 gramů cukru
- 175 gramů másla, na kousky
- 250 gramů hořké čokolády (min. 50 % kakaa)
- 5 vejce
- 75 gramů hladké mouky
- 2 čajové lžičky kypřicího prášku do pečiva
- Předehřejte si troubu na 200°C. Do forem na muffiny vložte papírové košíčky.
- Do mixovací nádoby vložte cukr a sekejte 15 sek/rychlost 10. Přendejte do mísy a odložte stranou.
- Do mixovací nádoby vložte máslo, hořkou čokoládu a zahřívejte 6 min/50°C/rychlost 1.
- Do mixovací nádoby nasaďte šlehací metličku, vložte odložený cukr, vejce a míchejte 3 min/rychlost 3.
- Přidejte mouku, kypřicí prášek do pečiva a míchejte 3 min/rychlost 3. Vyjměte šlehací metličku.
- Těsto rovnoměrně nalijte do papírových košíčků a pečte 20-25 min. (200°C).
- Podávejte teplé, nabo vychladlé.
Užitečné předměty
plech na muffiny, papírové košíčky na muffiny, trouba