Pikantní tofu pomazánka s Moravankou

1 balení tofu (asi 180 g, marinované nebo uzené)

1 sklenička Moravanky (Pikantní nakládaná zeleninová směs, 170 g pevného podílu)

3 vejce uvařená na tvrdo

2 lžíce olivového oleje

1 lahůdková cibulka (lze vynechat)

Na dochucení sůl, pepř, lžička hořčice

 

Skleničku Moravanky vyklopím do sítka a nechám ji důkladně odkapat. 

Pokud je v ní celá feferonka, tak ji někdy vyndám ven, nebo z ní vyndám zrníčka.

Tofu rozmixuji do hladka tyčovým mixérem spolu se dvěma lžícemi olivového oleje.

Předem uvařená vejce na tvrdo oloupu a nasekám na drobné kostičky nebo nastrouhám na hrubo.

Moravanku bez jakékoliv tekutiny posekám na drobno nebo ji rozsekám v malém robotu.

Teď už vše jen smíchám dohromady a dochutím. 

Tofu hmotu spojím s Moravankou, vejci, když chci, přidám ještě na drobno nakrájenou jarní cibulku. 

Chuť doladím lžičkou hořčice, solí a pepřem. 

Když dávám pomazánku na jednohubky, vylepším ji pro barvu ještě lžící ajvaru. 

Pomazánka se hodí i na topinky