Pikantní čočková pomazánka

250 g uvařené červené čočky

1 větší lahůdkovou cibulku

2 střední kyselé okurky

1 rajče

Na zahuštění 2 lžíce sušených pšeničných klíčků

1 lžíci olivového oleje

Na dochucení hořčici, sůl, kari koření, může být i česnek a pepř

 

Čočku uvařte do měkka. Dle typu to trvá 10 až 15 minut.Pak ji rozmixujte do hladka na pastu.

Cibuli nakrájejte na drobné kostičky, okurky nastrouhejte na jemno a vymačkejte z nich vodu, rajče nakrájejte na drobno a také lehce zbavte šťávy.

Zeleninu promíchejte s vychladnutou čočkou, přidejte sušené pšeničné klíčky, olivový olej a dochuťte hořčicí, solí, kari kořením.

Pomazánku můžete nechat s kousky zeleniny, nebo ji rozmixovat do jemna. 

Nechte ji odležet v lednici a pak mažte na křupavé chlebíčky. Ihned konzumujte, aby chlebíčky nezměkly.