Papriková pomazánka s Nivou

(1 miska pomazánky)

1 střední červená paprika

1 balení Nivy (asi 100 g)

1 kostička čerstvého přírodního sýra typu Gervais nebo Lučina (asi 100 g)

1 malá červená cibule

Olivový olej

Sůl, pepř

Zelené bylinky dle chuti

 

Papriku zbavím jádřince a rozkrájím na kusy. Pokud paprik dělám více, peču je cca 30 minut v troubě. 

Pro případ 1 misky pomazánky papriku pozvolna opeču na pánvi na olivovém oleji tak, aby změkla. 

V průběhu opékání pánev přiklopím poklicí. Záleží na typu papriky.

Opečenou papriku nechám zchladnout a ostrým nožem ji nakrájím a posekám na drobné kousky.

Červenou cibuli nakrájím na drobno, nivu nastrouhám na hrubo a žervé rozetřu lžící.

Vše smíchám dohromady a důkladně promíchám, aby se ingredience dokonale propojily. 

Dle potřeby dochutím solí a pepřem, případně petrželkou.

Když chci pomazánku tužší, nechám ji tak. Když ji chci více jemnější, krémovější, 

přidám ještě lžíci hustého jogurtu nebo zakysané smetany nebo tvarohu.