Svíčková na smetaně s hovězím masem – pomalé vaření - LIDKA
Prošpikované hovězí maso, osolené, opepřené
50g másla
Kořenová zelenina dle receptu kuřecí svíčková
350 g mrkve na čtvrtky
150 g petržele na čtvrtky
150 g celeru na čtvrtky
20 ks nového koření
2 bobkové listy
4 ks nového koření
Kysaná smetana - kelímek
Smetana na vaření – kelímek
voda
Na cookido si najdeme „kuřecí ala svíčková“.
Přeskočíme knedlík.
Do nádoby vložíme zeleninu, nasadíme na víko odměrku a jedeme dle receptu. 5 s/ R5
Přidáme 50 g másla. A jedem stále dle receptu.
Víko s odměrkou - 5 minut/ 120°C/ R1 zpětný chod.
Do druhé nádoby si dáme trochu zeleniny tak ať jsou zakryté nože, nasadíme vlnku nebo kráječ. Vložíme maso na vlnku, přisypeme koření: 20 ks nového koření, 2 bobkové listy, 4 ks nového koření (dle receptu ala svíčková).
Zasypeme zbytkem zeleniny, stěrkou zeleninu dáme i kolem masa.
Zalijeme vodou (nebojíme se), přidáme masox.
Zavřeme.
Vyskočíme z receptu jdeme do pomalého vaření.
Víko s odměrkou.
3,5 hodiny / 98°C / pomalé vaření.
Doba vaření je dle kvality hovězího masa.
Zkontrolujeme maso, vyjmeme, dáme bokem.
Přeléváme zeleninu do druhé nádoby, vyndáme vlnku, bobkový list, koření necháme.
Přilijeme zbytek zeleniny co byl pod vlnkou.
Vyklikneme pomalé vaření a jdeme opět na recept kuřecí ala svíčková.
Knedlík přeskočíme.
Jdeme od kroku přidejte kysanou smetanu (kelímek) + smetanu klasickou (kelímek) – ta v receptu není.
Nasadíme víko + odměrku.
30 s / R10.
Lze zahustit, dochutit.
Nakrájíme si maso.