KUŘE A LÁ BRUSCHETTA - Gudasová
500 g kuřecích prsou (nakrájené na širší proužky, osolené a opepřené)
250 g špaget (rozlomených napůl)
40 g rajčatového protlaku
25 g parmazánu
1 hrst rukoly
2 rajčata (nakrájená na malé kostky)
1 stroužek česneku
1 červená cibule (menší)
2 lžíce octu balsamico (tmavý)
1 lžíce olivového oleje
1 lžička citrónové šťávy
1 lžička soli
1 lžička italských bylinek
2 špetky pepře
800 g vody
Do mixovací nádoby dáme ½ rukoly, parmazán a sekáme 8 sekund/ rychlost 8. Vše setřeme ze stěn na dno nádoby.
Přidáme olivový olej, citrónovou šťávu a mícháme 10 sekund/ rychlost 3. Vše přendáme stranou do misky a nádobu si omyjeme.
Kuřecí maso vložíme do Varoma mísy, do mixovací nádoby nalijeme vodu, nasadíme Varoma systém a vaříme 7 minut/ VAROMA/ rychlost 1.
Sundáme Varoma mísu, do mixovací nádoby vložíme špagety, opět nasadíme Varoma systém a vaříme 13 minut/ VAROMA/ rychlost „vařečka“.
Sundáme Varoma mísu s masem, přidáme k němu slité špagety, vše přikryjeme a udržujeme v teple.
Do mixovací nádoby dáme cibuli, česnek a sekáme 5 sekund/ rychlost 5.
Přidáme směs rukoly s parmazánem, rajčata, balsamico ocet, rajčatový protlak, italské bylinky, sůl, pepř a mícháme 3 sekundy/ rychlost 3.
Vše přendáme do velké mísy, přidáme maso se špagetami z Varoma mísy, zbytek rukoly a pečlivě vše promícháme.
Kuře a lá Bruschetta podávám posypané parmazánem.