KUŘECÍ STROGANOFF
600 gr kuřecí prso, plátek, bez kostí
1 ks červená cibule
2 stroužky stroužek česneku
300 gr bílý žampión, čerstvý
200 gr zakysaná smetana
2 ks sterilovaných okurek
1 PL sladké papriky mleté
1 PL brandy, koňak
1 ČL soli
1 ČL pepř, mletý
0,5 ks šťávy z citrónu
1 ČL máslo
1 ČL sekané petrželky čerstvé
50 gr olej, nemusí být olivový
voda 500g
Kuřecí maso nakrájíme na silnější nudle.
Do sekací nádoby vložíme překrojenou cibuli a česnek a přesekáme 3.s. / r.8.
Přidáme olej, papriku a podusíme 20.s / Varoma / r 1.
Přidáme okurky a opět přesekáme 3.s / r.8.
Přidáme maso, překrojené žampióny na 1/4, sůl, pepř, brandy, šťávu z citrónu, 100g vody a podusíme 10.-15.min. / Varoma / vařečka / r.2.
Dolijeme vodu, přidáme smetanu a povaříme 3.min / Varoma / vařečka / r 2.
Dochutíme dle své chuti.
Vhodná příloha je pečivo, rýže, hranolky.
TIP: Máte-li raději ostřejší jídla, přidejte špetku mletého chilli, můžete přidat i lžičku kapar.