GOŁĄBKI Z PIECZARKAMI W SOSIE BOROWIKOWYM - PLNĚNÁ KAPUSTA S HOUBAMI V HŘÍBKOVÉ OMÁČCE
Hříbková omáčka
100 g taveného sýra, houby
1 kostka zeleninového vývaru
20 g mouky
1 lžíce smetany
Plněné žampiony
1 špetka pepře
1 lžička soli
30 g másla
500 g žampionů nakrájených na poloviny
100 g cibule nakrájené na čtvrtky
8 listů hlávkového zelí, velkých
200 g rýže
1500 g vody
10 g hříbků, sušených
Namočte hříbky do vody asi na 1 hodinu.
Omáčka z hříbků: V případě potřeby doplňte vývar v míchací nádobě vodou na hladinu 0,5 litru. Do mixovací nádoby vložte okapané hříbky, kostku zeleniny, tavený sýr, mouku a smetanu a vařte 8 min/100'C/ot.2. Mixujte 10s/ot.7. Vložte do mixovací nádoby a nechte vařit. Plněné zelí podáváme s omáčkou.
Plněné zelí: Do mixovacího hrnce nalijeme 900g vody, vložíme koš, do koše nasypeme rýži, vaříme 12min/Varoma/obr.1. Vložíme do hrnce a vaříme.
Na Varomu položíme zelné listy, přidáme Varomu, vaříme 10min/Varoma/obr.1. Varomu odstavíme, vyjmeme koš, vyprázdníme míchací nádobu. Do mísy na míchání přidáme cibuli, umeleme 5s/obr.5. Přidejte houby, pomelte 3s/obr.4. Přidejte máslo, vařte 3min/100'C/obr.1. Přidáme rýži, osolíme, opepříme, promícháme 10s/obr.4. Vzniklou směs rozetřeme na zelné listy. Každý list zabalíme, celý položíme na spodní a horní část nástavce Varoma.
Do mixovací nádoby nalijte 600 g vody, přidejte Varomu, vařte 40 minut/Varoma/bez reverzu/obr.1. Vyjměte Varomu, vývar nechte v mixovací nádobě.
TIPY: Listy zelí lze po vyjmutí z nástavce na chvíli vložit pod tekoucí studenou vodu.