GOŁĄBKI BEZ ZAWIJANIA
500 g mletého masa
500 g bílého zelí nakrájeného na kousky
100 g mrkve, oloupané, nakrájené na kousky
120 g cibule, nakrájené na půlkolečka
700 g vody
30 g másla
1 sáček vařené rýže
1 vejce
4-5 lžic strouhanky
Rajčatová omáčka:
Cibule: 80 g cibule rozkrojené na polovinu
1 stroužek česneku (nepovinné)
30 g másla
600 g čerstvých nebo konzervovaných rajčat (bez slupky)
nebo 500 g kuřecího vývaru a 100 g rajčatového protlaku
sůl, pepř podle chuti
1 lžička bramborové mouky
1/2 lžičky cukru
Do mísy dáme mrkev a cibuli, rozdrobíme 5s/ot.5.
Dusíme 4 min/varoma/ot.1.
Přidáme zelí a rozdrobíme 10-12s/ot.4.
Přidáme mleté maso, uvařenou rýži, sůl, pepř, vejce, strouhanku.
Promícháme mlýnkem na maso 30 s/obrácená rychlost/ot.3-4.
Z připravené směsi vytvarujeme řízky a položíme na Varomu.
Do mixovací nádoby nalijte 700 g vody, přidejte nástavec Varoma, vařte v páře přibližně 40 min/varoma/ot.1.
Vyjměte nástavec Varoma a vyprázdněte mixovací nádobu.
Rajčatová omáčka: Do mixovací nádoby přidejte cibuli a česnek, rozmělněte 4s/ot.5.
Zbytky ze stěn mixovací nádoby seškrábněte lžící.
Přidejte máslo, vařte 3 minuty/Varoma/otáčky 1.
Přidejte rajčata, mixujte 30 otáček/otáčky 9nebo7.
Přidejte 500 g drůbežího vývaru a rajčatového protlaku, koření, mouku a cukr.
Vaříme 12 min/ 100 C/ot.2,
Hotové plněné zelí podáváme přelité rajčatovou omáčkou.