Mrkvový perkelt - Brýdová
Kromě mrkve budete potřebovat olivový olej, cibuli, kvalitní sojovou omáčku, rozmarýn a římský kmín (tedy to je moje inovace, v původním receptu je tuším koriandr nebo normální kmín).
Mrkev nakrájejte na tenká kolečka nebo škrabkou na tenké dlouhé plátky.
Ale zpět k hlavnímu jídlu – nakrájejte nadrobno cibuli.
Nejdříve na olivovém oleji osmahněte cibulku dozlatova, poté přidejte mrkev a chvíli restujte společně s cibulí.
Opepřete, přidejte rozmarýn a římský kmín. Podlijte 3 lžícemi sojové omáčky a cca 1 dcl vody.
Promíchejte a zaklopte poklicí.
Za cca 10 minut je hotovo. Voda by se měla vypařit a kolem mrkve zůstane jen taková „omáčka“… ochutnejte a případně dosolte, ale většinou není třeba, sojová omáčka je slaná dost…. Mrkev musí být na skus lehce křupavá, v žádném případě ji nesmíte rozvařit….