Balkánský pekáč

Cuketa

Ve slupce uvařené brambory

Rajčata

Cibule

Česnek

Balkánský sýr

Sůl, pepř, bylinky (bazalka, oregano)

Olivový olej

Zelená petrželka na ozdobu

 

Vychlazené brambory uvařené ve slupce oloupu a nakrájejím na kolečka. 

Na kolečka nakrájím také rajčata, cuketu a cibuli. 

Cuketu je potřeba trochu zbavit vody, takže ji buď krátce opeču na pánvi (chutnější) nebo ji alespoň posolím a nechám vypotit.

Do pekáčku pak už jen postupně skládám brambory, rajčata, cibuli, cuketu a ochuťím solí, pepřem, oreganem nebo bazalkou 

a posypu na drobno pokrájeným česnekem.

Navrch rozdrobím nebo nastrouhám balkánský sýr a zakápnu olivovým olejem.

Peču na 200 stupňů asi 35 minut. 

Na talíři zdobím čerstvou kadeřavou nebo hladkolistou petrželkou.