Pizza z bramborového těsta (bez lepku)

Obtížnost střední

Čas přípravy 35min

Celkový čas 8hod.

Počet porcí 3 porce

 

Těsto

  • 600 gramů vody
  • 650 gramů moučných brambor, malých, se slupkou
  • 75 gramů bramborového škrobu
  • 1 vejce
  • 1 polévkovou lžíci olivového oleje
  • ½ čajové lžičky sušeného oregana
  • 1 čajová lžička soli
  • 2 špetky čerstvě umletého pepře

 

Náplň

  • 100 gramů eidamu, 30 %, na kousky
  • 1 cibule (90 gramů) , napůl
  • 1 stroužek česneku
  • 20 gramů olivového oleje
  • 1 konzerva rajčat (400 gramů)
  • ½ čajové lžičky soli
  • ¼ čajové lžičky čerstvě umletého pepře
  • 1 špetka cukru
  • 1 čajová lžička sušeného oregana

Těsto

  1. Do mixovací nádoby vložte vodu, nasaďte varný košík, odvažte brambory a vařte 30 min/Varoma/rychlost 1. Varný košík vyjměte pomocí stěrky, brambory oloupejte a nechte nejméně 6 hodin vychladnout, nejlépe přes noc.
  2. Troubu předehřejte na 200 °C. Vymažte plech na pizzu (Ø 30 cm).
  3. Do mixovací nádoby vložte bramborový škrob, vejce, olej, oregano, sůl a pepř. Vychladlé brambory namačkejte do mixovací nádoby pomocí lisu na špecle a pomocí stěrky promíchejte 30 sek//rychlost 3. Těsto rozprostřete navlhčenýma rukama na připravený plech na pizzu.

 

Náplň

  1. Vyčistěte mixovací nádobu.
  2. Do mixovací nádoby vložte sýr a sekejte 4 sek/rychlost 6, přendejte do misky a odložte stranou.
  3. Do mixovací nádoby vložte cibuli a česnek a sekejte 3 sek/rychlost 5, setřete stěrkou dolů do mixovací nádoby.
  4. Přidejte olej a restujte 3 min/120°C/rychlost 1.
  5. Přidejte rajčata a sekejte 5 sek/rychlost 5.
  6. Přidejte sůl, pepř, cukr a oregano, na víko mixovací nádoby postavte varný košík, abyste zabránili vystřikování, a vařte 8 min/Varoma/rychlost 1. Rajčatovou omáčku naneste na těsto a posypejte nasekaným sýrem. Pizzu pečte dozlatova 40 minut (200 °C), nakrájejte na kousky a ihned podávejte.
 

Užitečné předměty

trouba, lis na špecle, kulatý plech na pizzu

 

 


Tipy a triky

  • Pizzu můžete upéct také na pečicím plechu vyloženém pečicím papírem.
  • Místo lisu na špecle můžete použít lis na brambory.