KŘUPAVÁ PIZZA
Těsto
500g hladké mouky
250 - 270ml studené vody
1/2 droždí
1 - 2 PL olivového oleje
sůl
Dále
200 g šunky
200 g plátkového sýru
nakládané žampiony plátky
rajčatový protlak nebo rajčatové pestto
Do mixovací nádoby vložíme mouku, vodu, droždí, olej, sůl a hněteme 5 minut/ program těsto.
Těsto přendáme do mísy přes, kterou dáme potravinářskou folii a dáme na 12 hodin do lednice.
Po 12 hodinách těsto rozválíme na tenko a dáme na plech vyložený pečícím papírem.
Potřeme rajčatovým protlakem nebo pesttem pokladem šunkou, sýrem, žampiony a dáme péct,
Pečeme 20 minut při 180C.
TIP: Těsto můžeme i zamrazit, po rozmražení necháme znovu 12 hodin v lednici naběhnout.