KŘUPAVÁ PIZZA

Těsto

500g hladké mouky

250 - 270ml studené vody

1/2 droždí

1 - 2 PL olivového oleje

sůl

 

Dále

200 g šunky

200 g plátkového sýru

nakládané žampiony plátky

rajčatový protlak nebo rajčatové pestto

 

Do mixovací nádoby vložíme mouku, vodu, droždí, olej, sůl a hněteme 5 minut/ program těsto.
Těsto přendáme do mísy přes, kterou dáme potravinářskou folii a dáme na 12 hodin do lednice.
Po 12 hodinách těsto rozválíme na tenko a dáme na plech vyložený pečícím papírem.
Potřeme rajčatovým protlakem nebo pesttem pokladem šunkou, sýrem, žampiony a dáme péct,
Pečeme 20 minut při 180C.

 

TIP: Těsto můžeme i zamrazit, po rozmražení necháme znovu 12 hodin v lednici naběhnout.