Pizza diavola

Obtížnost střední

Čas přípravy 15min

Celkový čas 1hod. 45min

Počet porcí 3 porce

 

Těsto

  • 220 gramů vody
  • 1 čajová lžička cukru, krupice
  • 20 gramů čerstvého droždí
  • 400 gramů hladké mouky
  • 20 gramů extra panenského olivového oleje, plus extra na vymazání
  • 1 čajová lžička soli

 

Směs na pizzu

  • 200 gramů mozzarelly, na kousky (2-3 cm)
  • 150 gramů klobásy, pálivé, na kousky
  • 20 gramů extra panenského olivového oleje, plus extra na pokapání
  • 250 gramů cherry rajčat, soudkových, napůl, bez semínek
  • 1 čajová lžička soli

 

Těsto

  1. Do mixovací nádoby vložte 50 gramů vody, přidejte cukr, droždí a hřejte 2 min/37°C/rychlost 2.
  2. Přidejte 170 gramů vody, mouku, extra panenský olivový olej, sůl a hněťte 2 min/. Přendejte těsto na pracovní plochu, vytvořte kouli a umístěte jí do větší, lehce vymazané mísy. Přikryjte naolejovanou potravinářskou fólií a nechte 1 hodinu kynout, dokud těsto nezdvojnásobí svůj objem.
  3. Předehřejte si troubu na 210 °C a pokryjte si plech pečicím papírem.

 

Směs na pizzu

  1. Do mixovací nádoby vložte mozzarellu a mixujte 3 sek/rychlost 5.
  2. Poté vložte do mixovací nádoby pikantní klobásu a mixujte Turbo/0.5 sec/5-6 krát. Přendejte do misky a odložte stranou.
  3. Do mixovací nádoby vložte olivový extra panenský olej, cherry rajčátka, sůl a mixujte 3 sek/rychlost 5.
  4. Těsto si rozdělte na 3 části a každou z nich postupně zpracujte válečkem do tenké placky (2-3 mm). Poté postupně přemístěte na připravený pečicí plech.
  5. Každou pizzu poklaďte ⅓ rajčatové salsy, ⅓ mozzarelly, ⅓ nasekaného pikantního salámu a pokapejte olivovým olejem.
  6. Pečte v předehřáté troubě cca 20-25 minut (210°C). Podávejte teplé.
 
 

Užitečné předměty

pečicí plech a pečicí papír, potravinová fólie, váleček na těsto, trouba

 

 


Tipy a triky

  • Pro zvýraznění pikantní chuti je možné před pečením přidat dva rozdrobené plátky „nduja“ (velmi pikantní, měkký vepřový salám).
  • Abyste se vyvarovali toho, že se vám potravinářská fólie přilepí na těsto (ve fázi kynutí a odpočinku), natřete její spodní stranu olejem.
  • Vynechte krok 5 (sekání klobásy) a použijte klobásu nakrájenou na kolečka.