Pizza bianca s rukolou
Obtížnost snadné
Čas přípravy 10min
Celkový čas 1hod. 35min
Počet porcí 3 porce
Těsto
- 220 gramů vody
- 1 čajová lžička cukru, krupice
- 20 gramů čerstvého droždí
- 30 gramů extra panenského olivového oleje
- 400 gramů hladké mouky
- 1 čajová lžička soli
Směs na pizzu
- 200 gramů mozzarelly, na kousky
- 250 gramů sýru squacquerone nebo sýru ricotta
- 1 špetka pepře černého, mletého
- 50 - 60 gramů rukoly, omyté a natrhané
- 1 - 2 špetky soli
- 2 polévkové lžíce extra panenského olivového oleje
Těsto
- Do mixovací nádoby vložte 50 gramů vody, přidejte cukr, droždí a hřejte 2 min/37°C/rychlost 2.
- Přidejte 170 gramů vody, extra panenský olivový olej, mouku, sůl a hněťte 2 min/. Těsto přemístěte do vymazané velké mísy a přikryjte lehce naolejovanou potravinářskou fólií. Těsto nechte kynout 1 hodinu na teplém místě dokud nezdvojnásobí svůj objem.
Směs na pizzu
- Do mixovací nádoby vložte mozzarellu a mixujte 5 sek/rychlost 5.
- Předehřejte si troubu na 220 °C. Vyložte plech na pečení pečicím papírem.
- Vyválejte z těsta 7 mm silný plát. Plát přemístěte na předem připravený plech s pečicím papírem. Těstem pokryjte celou plochu plechu, lehce přizvedněte okraje a promačkejte je vidličkou.
- Na těsto naneste mozzarellu, sýr squacquerone nebo ricottu a opepřete podle chuti.
- Pečte v předehřáté troubě cca 20 minut (220°C). Mezitím si v misce dochuťte rukolu extra panenským olivovým olejem a 1-2 špetkami soli. Vyjměte pizzu z trouby, ozdobte rukolovým salátkem a ihned podávejte.
Užitečné předměty
potravinová fólie, velká mísa, pečicí plech a pečicí papír, váleček, trouba