Pizza bianca s rukolou

Obtížnost snadné

Čas přípravy 10min

Celkový čas 1hod. 35min

Počet porcí 3 porce

 

Těsto

  • 220 gramů vody
  • 1 čajová lžička cukru, krupice
  • 20 gramů čerstvého droždí
  • 30 gramů extra panenského olivového oleje
  • 400 gramů hladké mouky
  • 1 čajová lžička soli

 

Směs na pizzu

  • 200 gramů mozzarelly, na kousky
  • 250 gramů sýru squacquerone nebo sýru ricotta
  • 1 špetka pepře černého, mletého
  • 50 - 60 gramů rukoly, omyté a natrhané
  • 1 - 2 špetky soli
  • 2 polévkové lžíce extra panenského olivového oleje

 

Těsto

  1. Do mixovací nádoby vložte 50 gramů vody, přidejte cukr, droždí a hřejte 2 min/37°C/rychlost 2.
  2. Přidejte 170 gramů vody, extra panenský olivový olej, mouku, sůl a hněťte 2 min/. Těsto přemístěte do vymazané velké mísy a přikryjte lehce naolejovanou potravinářskou fólií. Těsto nechte kynout 1 hodinu na teplém místě dokud nezdvojnásobí svůj objem.

 

Směs na pizzu

  1. Do mixovací nádoby vložte mozzarellu a mixujte 5 sek/rychlost 5.
  2. Předehřejte si troubu na 220 °C. Vyložte plech na pečení pečicím papírem.
  3. Vyválejte z těsta 7 mm silný plát. Plát přemístěte na předem připravený plech s pečicím papírem. Těstem pokryjte celou plochu plechu, lehce přizvedněte okraje a promačkejte je vidličkou.
  4. Na těsto naneste mozzarellu, sýr squacquerone nebo ricottu a opepřete podle chuti.
  5. Pečte v předehřáté troubě cca 20 minut (220°C). Mezitím si v misce dochuťte rukolu extra panenským olivovým olejem a 1-2 špetkami soli. Vyjměte pizzu z trouby, ozdobte rukolovým salátkem a ihned podávejte.
 
 

Užitečné předměty

potravinová fólie, velká mísa, pečicí plech a pečicí papír, váleček, trouba