Kremrole

500 g hladké mouky, 1 Omega vychlazená – strouhat, 1 žloutek, 2 dcl studené vody, 2 lžíce octa, špetka soli

Těsto necháváme odpočinout nejméně hodinu zabalené v igelitu ( v lednici). Těsto vyválíme asi na 2 – 3 mm, kdyby bylo silnější hodně dlouho a špatně by se peklo. Nakrájíme si proužky široké asi 2,5 – 3 cm a dlouhé tak 25 až 30 cm ( to dá samo až se bude navinovat, tak se pozná ...jaká délka je ideální) . Namotáváme od užší strany trubičky. Peče se na 200°C i více, nesmí se otevírat trouba, upečené jsou když jsou nafouklé a světle béžové. Nedávat na plech moc blízko k sobě, mívají pak nedopečené boky. Nechat je trochu vychladnout a pak sundat. Po naplnění sněhem nebo šlehačkou se ztužovačem, pocukrovat moučkovým cukrem s vanilkou.Přibližně na 30ks.


SNÍH DO KREMROLÍ
Na 1 bílek dáme 10 dkg cukru. Z bílků ušleháme tuhý sníh, cukr se namočí do vody a dá se svařit. Do ušlehaného bílku po částech přidáváme horký cukr (na bublinu) a stále šleháme.A ten sníh musí být úplně, ale úplně tvrdý než do něj začneme lít rozpuštěný, horký cukr. Na jednu dávku těsta kremrolí děláme sníh přibližně z 5-ti bílků.