Kuřecí maso v pivním těstíčku
černé pivo, hladká mouka na zahuštění , sůl, sušené droždí
Do misky dát mouku (+-2 hrnky), udělejte v ní důlek a nalijte černé pivo (+-2 hrnky). Metličkou vymíchejte na hustotu lívancové těstíčka. Přidejte trochu soli a +-1ČL sušeného droždí. Promíchat, zakrýt utěrkou a dát na teplé místo podkynout asi na 2 hod.. Nakrájet maso na větší nudličky, osolit, můžeme přidat česnek, bylinky... pokapat olejem a nechat ho marinovat po dobu, než těstíčko podkysne. Pak těstíčko promíchat, pokud je husté, přilít trochu vody. Masa obalit v mouce, pak v těstíčku a rovnou smažit v dostatečným množství oleje. Vysmažit z obou stran, nechat na papír.ubrousku osušit od přebytečného tuku.