Kuře KVOKÁDO - Brýdová
Přidala jsem cibuli, kterou jsem nakrájela a dala na dno pekáčku. Použijte dle vlastní chuti – já dala jednu velkou cibuli. |
Na cibuli jsem poskládala vykoštěná a kůže zbavená kuřecí stehna (dají se takto již koupit, netřeba vykošťovat),osolíme a přidáme sedm celých stroužků česneku. V misce zkuste smíchat dvě lžíce oleje, dvě lžíce plnotučné hořčice a dvě lžíce kremžské hořčice. |
Tuto směs rovnoměrně natřete na kuřecí stehna. |
Do stejné misky rozdrobte jednu kostičku slepičího bujónu, zalijte horkou vodou a zamíchejte. Nalijte na stehna. Samozřejmě pokud máte domácí vývar tak jej použijte. |
Vývarem zalijte kuřecí stehna tak, aby byly do 2/3 ponořená v tekutině. |
Přikrijte poklicí (já peču v silikonovém pekáči na který není poklice, takže používám alobal) a dejte péci na 190st asi na třičtvrtě hodiny. |
Poté sundejte alobal a ještě čtvrt hodiny nechejte péci bez víka. Tak a takhle by to mohlo být hotovo (jen bych asi vyndala česnek nebo ho na začátku již dala rozdrcený)…. |
ale to nesmíte mít rodinu jako já, která by cibuli v takovém stavu prostě nesnědla – takže maso vyndám, zbytek sliji do vyšší nádoby a rozmixuji tyčovým mixérem na hladkou omáčku… díky cibuli je dostatečně hustá a rozmixováním navíc krásně hladká… |
vrátím zpět k masu, prohřeji a podávám… |
a jak jinak v naší rodině než se skvělou rýží… (tentokrát s přídavkem indiánské rýže). Ale určitě by to šlo i s bramborem, hranolky nebo klidně s knedlíkem… |