Kuře KVOKÁDO - Brýdová

Přidala jsem cibuli, kterou jsem nakrájela a dala na dno pekáčku. 

Použijte dle vlastní chuti – já dala jednu velkou cibuli. 

 Na cibuli jsem poskládala vykoštěná a kůže zbavená kuřecí stehna (dají se takto již koupit, netřeba vykošťovat),osolíme a přidáme sedm celých stroužků česneku

V misce zkuste smíchat dvě lžíce olejedvě lžíce plnotučné hořčice a dvě lžíce kremžské hořčice

 Tuto směs rovnoměrně natřete na kuřecí stehna. 

 Do stejné misky rozdrobte jednu kostičku slepičího bujónu, zalijte horkou vodou a zamíchejte. Nalijte na stehna.

Samozřejmě pokud máte domácí vývar tak jej použijte. 

 Vývarem zalijte kuřecí stehna tak, aby byly do 2/3 ponořená v tekutině. 

 Přikrijte poklicí (já peču v silikonovém pekáči na který není poklice, takže používám alobal) a dejte péci na 190st asi na třičtvrtě hodiny. 

 Poté sundejte alobal a ještě čtvrt hodiny nechejte péci bez víka.

Tak a takhle by to mohlo být hotovo (jen bych asi vyndala česnek nebo ho na začátku již dala rozdrcený)…. 

 ale to nesmíte mít rodinu jako já, která by cibuli v takovém stavu prostě nesnědla – takže maso vyndám, zbytek sliji do vyšší nádoby a rozmixuji tyčovým mixérem na hladkou omáčku…

 díky cibuli je dostatečně hustá a rozmixováním navíc krásně hladká… 

 vrátím zpět k masu, prohřeji a podávám…

 a jak jinak v naší rodině než se skvělou rýží… (tentokrát s přídavkem indiánské rýže).

Ale určitě by to šlo i s bramborem, hranolky nebo klidně s knedlíkem…