Tvarohové koláčky (kynuté)
Čas přípravy 45min
Celkový čas 1hod.
Počet porcí 14 kusů
Kynuté těsto
- 220 gramů mléka
- 40 gramů čerstvého droždí, rozdrobeného
- 100 gramů cukru
- 500 gramů hladké mouky, plus 2 lžíce (podle potřeby)
- 80 gramů másla, na kousky
- 1 vejce
- ½ čajové lžičky soli
Tvarohová náplň
- 1 vejce
- 60 - 80 gramů cukru
- 1 čajová lžička domácího vanilkového cukru
- 500 gramů tvarohu
- 100 gramů zakysané smetany
Kynuté těsto
Do mixovací nádoby nalijte mléko, přidejte droždí a cukr, promíchejte 2 min 30 sek/37°C/rychlost 1.
Přidejte mouku, máslo, vejce a sůl a hněťte 2 min/. Pokud je těsto příliš lepkavé, přidejte 2 lžíce mouky a znovu hněťte 1 min/.
Plech vyložte pečicím papírem a odložte. Z těsta vytvarujte váleček, rozdělte na 14 částí a tvarujte placičky o průměru 8–10 cm. Položte je na připravený plech a nechte na teplém místě 30 minut kynout. Vyčistěte a osušte mixovací nádobu.
Předehřejte si troubu na 200 °C.